Tradicionalni JURJEV SEMENJ in praznovanje 110-letnice Godbe Gorje

0

29. in 30. aprila se obeta velik praznik, ko bomo v okviru semnja praznovali še 110. obletnico delovanja Godbe Gorje. V soboto se tradicionalni Pomladanski kros začne že ob 11. uri, ob 15. uri pa iz Mevkuža krene ducat godb, ki bodo do zadnjega kotička napolnile prireditveni prostor s slavnostnim vzdušjem in prešernim razpoloženjem. Po skupnem nastopu vseh godb in krajši slovesnosti bo svoje mojstrstvo pokazal še Big band Bled. Nedvomno spektakel, ki ga nočete zamuditi. Večer se bo nadaljeval z Markom Vozljem in Mojstri.

Nedeljski blagoslov konj bo kot običajno po »deseti« nedeljski maši. Letos se konjski povorki poleg gorjanske pridružita še godbi iz Nemčije in Češke in vse nas bodo razveseljevale s svojim koncertom v šotoru. Ko se bodo godbeniki upehali, bo vajeti v svoje roke vzel ansambel Gregorji, ki bo zagotovil, da vas pete po plesu še dolgo ne bodo srbele.

Ker je Jurjev semenj pač semenj in ne navadna veselica, vas bodo pred šotorom seveda čakali »štanti«, na katerih se je še vsako leto našla stvar za vsakogar. V Gorjanskem domu bo postavljena razstava o Godbi Gorje, seveda pa bo vseskozi potekal tudi bogat srečelov.
Prav lepo povabljeni na letošnji Jurjev semenj!

Comments are closed.