Image caption

VODENI OGLED Doživetja

Spoznajte Sotesko Vintgar skozi čas z odličnim vodnikom. Rezervirajte dopoldanski ali popoldanski termin vodenega ogleda in poglobite svoje doživetje Soteske Vintgar.

Velikost skupinedo 18 oseb
Hišni ljubljenčkiDovoljeni

Za obisk Soteske Vintgar je obvezna pohodna obutev in osnovna fizična pripravljenost.


  • Med potjo upoštevajte navodila vašega vodnika, usmeritve na označevalnih tablah in navodila upraviteljev Soteske Vintgar.

  • Zaradi varnosti je v Soteski Vintgar obvezna čelada, ki jo prejmete na Vstopnem središču VINTGAR.

  • Ob nakupu vstopnice je vstop dovoljen tudi pasjim prijateljem.


Nakup vstopnic

SKOZI SOTESKO VINTGAR IN PO ENI OD TEMATSKIH POTI Z VODNIKOM

Doživite vintgarjenje in Sotesko Vintgar v spremstvu našega lokalnega vodnika. Spoznajte, kako je reka Radovna ustvarila in oblikovala eno najlepših sotesk na svetu, kdo je odkril Sotesko Vintgar in kako je z njo že več kot 130 let prepleteno življenje lokalnih prebivalcev. Prisluhnite, kako na tem krhkem, a trdoživem delu sveta človek že tisočletja živi v sožitju z naravo.

S spletnim nakupom in klikom na voden ogled, ki vključuje posebno vstopnico za vodenje, si zagotovite mesto v skupini.

Trajanje celotnega ogleda je okvirno 3 ure, saj voden ogled vključuje voden sprehod skozi Sotesko Vintgar kot tudi voden sprehod po eni od dveh tematskih poti, s katerimi se vrnete nazaj do Vstopnega središča Vintgar. Odločitev za Pot kralja Triglava oziroma Pot reke dreves se opravi v odvisnosti od vremena in pogojev.

“User Najboljše družinsko doživetje, kar smo jih imeli na naših počitnicah v evropi.”
Céline F.
Francija
Pot skozi sotesko Vintgar

Pot skozi sotesko Vintgar

Enosmerna pot skozi Sotesko Vintgar navdušuje več kot 130 let po pustolovskem odkritju. Pot od Vstopnega središča VINTGAR do slapa Šum vodi po utrjenih lesenih mostovih, vpetih v živo skalo. Sprehodite se s tokom reke Radovne, ki je skupaj z ledeniki ustvarila Sotesko Vintgar.

Več o poti

Pot reke dreves

Vas zanimajo nevidne mreže narave, kjer je vsako najmanjše bitje pomembno? Potem po enosmerni Poti skozi Sotesko Vintgar izberite Pot reke dreves. Na Gozdnem vintgarjenju upočasnite korak in prebudite svoja čutila.

Več o poti

Pot kralja Triglava

Vas zanima, kako človek v naročju Julijskih Alp in Karavank sodeluje z naravo? Potem po enosmerni Poti skozi Sotesko Vintgar izberite Pot kralja Triglava. Na Alpskem vintgarjenju začutite utrip in življenje gorjanskih vasi.

Več o poti