Image caption

Kako do nas

Pridete lahko z osebnim vozilom ali javnim prevozom. Parkiranje avtomobilov neposredno pred Sotesko Vintgar ni možno, zato je urejen prevoz z brezplačnim električnim VINTGAR Shuttlom s treh bližnjih parkirišč. Neposredno pred Vstopnim središčem VINTGAR

lahko parkirate le kolesa in motorje.

Parkirišča

Centralno parkirišče VINTGAR LIP (1) 

  • najbližje parkirišče Vstopnemu središču VINTGAR.
  • Pomembno je, da ste na Centralnem parkirišču VINTGAR LIP vsaj 30 minut pred rezerviranim vstopom v Sotesko Vintgar. Brezplačni VINTGAR Shuttle od tu pelje vsakih 20 minut (vsako polno uro in nato na 20 minut).

Parkirišče VINTGAR Blejski Grad (2)

  • Parkirišče ob severni obvoznici pod Blejskim gradom.
  • Brezplačni VINTGAR Shuttle od tu pelje vsako polno uro (zaradi zaprtja ceste na voljo od 1. julija 2024).

Parkirišče VINTGAR Blejska Dobrava (3)

  • Brezplačni VINTGAR Shuttle od tu pelje vsako polno uro.
  • Bodite pozorni na časovnico, da ste tukaj pravočasno glede na vaš rezerviran termin.

Glede na termin vstopa, bodite na parkirišču pravočasno. Za vožnjo do Vstopnega središča do VINTGAR bomo potrebovali 20min. Parkiranje v višini 5 € na avtomobil poravnate na samem parkirišču.

Iz smeri Ljubljana

Če prihajate iz smeri Ljubljane, je najlažji dostop po avtocesti, ki jo zapustite pri izvozu Lesce–Bled in nadaljujete v smeri Bled. Parkirate na enem izmed treh parkirišč (Centralno parkirišče VINTGAR LIP, Parkirišče VINTGAR Blejska Dobrava, Parkirišče VINTGAR Blejski grad). Najbližje parkirišče je Centralno parkirišče VINTGAR LIP. Od parkirišč do Soteske Vintgar je urejen redni brezplačni električni Vintgar Shuttle

Najbljižje parkirišče Centralno parkirišče VINTGAR LIP
Prevoz iz Centralnega parkirišča VINTGAR LIP Brezplačni Shuttle vsakih 20 min
Cena parkiranja 5€ na obisk
Pokaži na Google Zemljevidih
Iz smeri Bled

Parkirate na enem izmed treh parkirišč (Centralno parkirišče VINTGAR LIP, Parkirišče VINTGAR Blejska Dobrava, Parkirišče VINTGAR Blejski grad). Najbližje parkirišče je Centralno parkirišče VINTGAR LIP. Od parkirišč do Soteske Vintgar je urejen redni brezplačni električni VINTGAR Shuttle.

Najbližje parkirišče Centralno parkirišče VINTGAR LIP
Prevoz iz Centralnega parkirišča VINTGAR LIP Brezplačni Shuttle vsakih 20 min
Cena parkiranja 5€ na obisk
Pokaži na Google Zemljevidih
Iz smeri Kranjska Gora–Jesenice 

Iz smeri Kranjske Gore priporočamo uporabo parkirišča VINTGAR Blejska Dobrava. S tem se boste izognili zgoščenemu prometu in morebitnim zastojem na Blejski obvoznici.
Najlažji dostop je  po avtocesti, ki jo zapustite pri izvozu Lipce proti Jesenice-vzhod/Sp. Gorje in nadaljujete v smeri Sp. Gorje. Parkirate na enem izmed treh parkirišč (Centralno parkirišče VINTGAR LIP, Parkirišče VINTGAR Blejska Dobrava, Parkirišče VINTGAR Blejski grad). Najbližje parkirišče je Parkirišče VINTGAR Blejska Dobrava.
Od parkirišč do Soteske Vintgar je urejen redni brezplačni električni VINTGAR Shuttle.

Najbližje parkirišče Parkirišče VINTGAR Blejska Dobrava
Prevoz iz Parkirišča VINTGAR Blejska Dobrava Vsako polno uro
Cena parkiranja 5€ na obisk
Pokaži na Google Zemljevidih
Z Bleda

Z Bleda se orientirate proti Podhomu, kjer vas pot čez Blate, po asfaltirani cesti, vodi do vasi Podhom. Ko prečkate podvoz, nadaljujete naravnost in pri informacijski tabli in pitniku nadaljujete pot proti jedru vasi. Ob križišču pri Marijini kapelici, kjer nadaljujete po pločniku navkreber. Na vrhu klanca lahko občudujete razgled na Blejski grad. Pot nadaljujete naravnost po cesti, na razcepu se držite desno mimo spomenika Antonu Belarju. Od tod se spustite do reke, prečkate most in nadaljujete naravnost do Vstopnega središča Vintgar.

Parkiranje koles Kolo lahko parkirate neposredno pred vstopom v Sotesko Vintgar
Cena parkiranja brezplačno
Pokaži na Google Zemljevidih
Z Bleda

Iz središča Bleda je do Soteske Vintgar približno 4 km oziroma 50 minut. Do Vstopnega središča VINTGAR vodijo označbe za pešce, deloma so urejene tudi ločene pešpoti oziroma pasovi za pešce. V Gorjah in Podhomu so urejeni tudi novi pločniki, ki omogočajo bolj varno pot. Z Bleda se orientirate proti Podhomu, kjer vas pot čez Blate, po asfaltirani cesti, vodi do vasi Podhom. Ko prečkate podvoz, nadaljujete naravnost in pri informacijski tabli in pitniku nadaljujete pot naravnost namesto proti jedru vasi. Na koncu makadamske pešpoti se orientirate desno, do križišča pri Marijini kapelici, kjer nadaljujete po pločniku navkreber. Na vrhu klanca lahko občudujete razgled na Blejski grad. Pot nadaljujete naravnost po cesti, na razcepu se držite desno mimo spomenika Antonu Belarju. Od tod se spustite do reke, prečkate most in nadaljujete naravnost do Vstopnega središča Vintgar.

Iz smeri Bleda

Na Bledu se orientirate v smeri Gorje. Ko pridete do Spodnjih Gorij, malo za avtobusno postajo zavijete desno proti Jesenicam. Sledite glavni cesti skozi vas, na razcepu Jesenice-Podhom zavijete proti Podhomu. Sledite usmerjevalnim tablam za Vintgar. Za obiskovalce Soteske Vintgar je to parkiranje brezplačno.

Parkiranje motorja Motor lahko parkirate neposredno pred vstopom v Sotesko Vintgar
Cena parkiranja Brezplačno
Pokaži na Google Zemljevidih
Iz smeri Jesenic – Kranjske Gore

Če prihajate iz smeri Kranjska Gora–Jesenice, se na Jesenicah orientirate proti Spodnjim Gorjam. V spodnjih Gorjah sledite tablam za Sotesko Vintgar oz. Podhom. Motoristom je na voljo parkiranje v neposredni bližini Vstopnega središča VINTGAR (Podhom 80). Za obiskovalce Soteske Vintgar je to parkiranje brezplačno.

Iz smeri Ljubljane

Če prihajate iz Ljubljane, je najlažji dostop po avtocesti v smeri Jesenice. Na avtocesti se odcepite pri izvozu Lesce–Bled in nadaljujte v smeri Bleda, od tam pa proti Soteski Vintgar. Motoristom je na voljo parkiranje v
neposredni bližini Vstopnega središča VINTGAR (Podhom 80). Za obiskovalce Soteske Vintgar je to parkiranje brezplačno.

Z Bleda proti Vstopnemu središču VINTGAR

Če iz vaše destinacije prihajate v Sotesko Vintgar z javnim avtobusnim prevozom, izstopite na centralni avtobusni postaji Bled, ki se nahaja v neposredni bližini Bled Rose Hotela. Od Avtobusne postaje Bled do Vstopnega središča VINTGAR je urejen redni brezplačni električni VINTGAR Shuttle (zaradi zapore ceste vozi od 1. julija 2024 naprej).

Izstopna postaja PODHOM

Za prihod v Sotesko Vintgar z vlakom predlagamo, da izberete izstopno postajo v Podhomu, ki je najbližja Vstopnemu središču VINTGAR in se do tam lahko sprehodite. Do postaje Podhom lahko pridete z vlakom iz smeri Jesenice (linija Jesenice–Nova Gorica) ali Bled jezero (linija Nova Gorica–Jesenice). Iz Avtobusne postaje Podhom se sprehodite do Vstopnega središča VINTGAR čez idilično vas Podhom, mimo Gasilskega doma, do križišča pri Marijini kapelici, kjer nadaljujete po pločniku navkreber. Na vrhu klanca lahko občudujete razgled na Blejski grad. Pot nadaljujete naravnost po cesti, na razcepu se držite desno mimo spomenika Antonu Belarju. Od tod se spustite do reke, prečkate most in nadaljujete naravnost do Vstopnega središča VINTGAR.

Linija Jesenice – Nova Gorica
Najbližja postaja Vstopnemu središču VINTGAR Podhom
Najbljižja postaja za povratek Vintgar (Blejska Dobrava)
Pokaži na Google Zemljevidih