Image caption

Potek obiska

Avtobus goste pripelje skupino do Centralnega parkirišča VINTGAR LIP, kjer s potrjeno rezervacijo prevzamete vstopnice, nato se gostje presedejo na naš električni avtobus (VINTGAR Shuttle).

 

Vaš avtobus lahko na Centralnem parkirišču VINTGAR LIP postoji največ 15 minut, nato pa pot nadaljujete preko Kočne na Parkirišče Blejska Dobrava VINTGAR (46°24’25.4″N 14°06’29.1″E ), ki se nahaja na Blejski Dobravi (pri pokopališču). Vožnja z avtobusom zaradi prenizkega podvoza skozi naselje Blejska Dobrava ni mogoča.

 

Voznik avtobusa naj uporabi obvoznico PC Črna vas (sledi tabli Vintgar), ki ga pripelje do Parkirišča VINTGAR Blejska Dobrava. Parkirišče za avtobus na Parkirišču VINTGAR Blejska Dobrava je brezplačno za skupine, ki obiščejo Sotesko Vintgar.

 

Skupina pri blagajni Centralnega parkirišča VINTGAR LIP opravi prevzem/nakup kart za vstop v Sotesko Vintgar. Poleg blagajne se nahaja informacijska točka, v kateri so gostom na voljo lokalni spominki, osvežilne pijače, prigrizki in sladoled. Po opravljenem prevzemu skupinske vstopnice se skupina vkrca na električni avtobus (VINTGAR shuttle), ki jih pripelje do Vstopnega središča VINTGAR.

 

Sanitarije so obiskovalcem na voljo v okviru prostorov Vstopnega središča VINTGAR.

 

Na ožjem območju Soteske Vintgar je obvezna uporaba zaščitne čelade, ki jo vsi obiskovalci prevzamejo neposredno pred vstopom v Vintgar.

 

S skeniranjem vstopnice na vhodu gostje vstopijo v Vintgar (Pot skozi Vintgar) in se sprehodijo do slapa Šum, ki se nahaja na koncu Vintgarja (dolžina poti je 1,6 km). Tam vsi obiskovalci obvezno oddajo čelade. Če to pozabijo storiti, se bo sprožil zvočni alarm.

 

Nad slapom goste pričaka Okrepčevalnica nad Šumom, v kateri so na voljo topli in osvežilni napitki, sladoled in spominki. Za okrepčevalnico po stopnicah navzdol so tudi sanitarije.

 

Od slapa Šum se pešpot nadaljuje mimo razgledne ploščadi in Okrepčevalnice pod Šumom. Pot vas po stopnicah pripelje do usmerjevalne table, kjer zavijete desno proti Parkirišču VINTGAR Blejska Dobrava, kjer goste čaka avtobus. V neposredni bližini Parkirišča VINTGAR Blejska Dobrava se nahaja tudi Informacijska točka VINTGAR Blejska Dobrava, kjer so na voljo tako informacije, vezane na Sotesko Vintgar kot tudi ponudba lokalnih spominkov, osvežilnih pijač in sladoledov.

 

Ogled Soteske Vintgar za organizirane skupine traja približno dve uri. Čas ogleda je težko časovno natančno opredeliti, saj je odvisen od hitrosti hoje obiskovalcev in ustavljanja zaradi občudovanja lepot narave in fotografiranja le-teh.

Rezervacija kart preko spleta
Prihod na Centralno parkirišče VINTGAR LIP
Prevzem kart
Prevoz z VINTGAR Shuttle
Prevzem čelad
Pokaži na Google Zemljevidih
Območje Soteske Vintgar z uradnimi VINTGAR Parkirišči