Image caption
Moj obisk
Varen in nepozaben

Za novinarje in ustvarjalce vsebin

Sotesko Vintgar je narava dolgo, več kot 10.000 let imela le zase. Danes jo obišče več kot 300.000 obiskovalcev letno. Ker jo želimo zaščititi in ohraniti ter hkrati izboljšati izkušnjo obiska, smo omejili vstop. Le 245 nas lahko istočasno stopa skozi Sotesko Vintgar. V Soteski Vintgar v Julijskih Alpah Slovenije se strme stene spektakularno dvigujejo tudi do 250 m nad reko Radovno – in jo postavljajo na zemljevid najlepših sotesk na svetu. Vabimo vas, da nas obiščete in skupaj z nami pišete nove izjemne zgodbe. Brezplačen obisk za novinarje je po predhodni najavi in dogovoru. Kako na zmenek s Sotesko Vintgar?

Da bo naš zmenek kar najboljše načrtovan – tako za vas kot tudi za nas – smo pripravili 5 korakov:

  • Spoznajte Sotesko Vintgar najprej na spletu.

  • Za prvi stik nam na info@vintgar.si posredujte naslednje osnovne podatke: vaše ime in priimek, medij (in državo), tematsko področje vašega delovanja, kontaktno številko in termin, v  katerem nas želite obiskati.

  • Po prejemu vašega kontakta bomo naredili vse, da se vam terminsko prilagodimo in ob spoštovanju načel odgovornega obiska odpremo Sotesko Vintgar kot vrata v Triglavski narodni park, edini v Sloveni in eden najstarejših v Evropi.

  • Najprej se želimo z vami dobiti, vsaj na kratkem zmenku v Vstopnem središču VINTGAR in vam podeliti našo zgodbo. V letu 2024 delamo res velike korake.

  • Za celoten obisk si vzemite dovolj časa. Po sproščenem uvodnem pogovoru se podate v Sotesko Vintgar. Čaka vas več kot 3 ure pohodništva v vzhodnem pasu Triglavskega narodnega parka. Enosmerno pot skozi Sotesko Vintgar in povratni tematski poti smo z letom 2024 interpretacijsko nadgradili in povezali v samostojno ali vodeno izkušnjo vintgarjenja z zvočnimi točkami in zgodbami