Image caption

MOJ OBISK V PETIH KORAKIH

Da bi vam zagotovili kar najboljšo izkušnjo Soteske Vintgar,
priporočamo, da obisk načrtujete v 5 korakih.

 1. Spoznajte eno najlepših sotesk na svetu najprej na spletu.
 2. Izberite način prihoda.
 3. Vstopnico kupite že prek spleta in si tako zagotovite vstop.
 4. Za obisk si vzemite dovolj časa.
 5. Že vnaprej izberite tematsko povratno pot.
1.

Sotesko Vintgar raziščem na spletu

Priporočamo sprehod skozi zgodbe in potek obiska na spletu. Poglejmo skupaj, kako Sotesko Vintgar doživeti kar najbolj varno in prijazno. Preverite vse možne načine prihoda, parkiranja in/ali prevozov. Pri nas lahko preživite 3 ure ali več kot pol dneva. Priporočamo zvočni vodnik, do katerega lahko na izbranih točkah dostopate s pomočjo vašega pametnega telefona. Če bi se raje pridružili vodeni skupini, lahko vsak dan izbirate med dvema terminoma.

Nakup vstopnic
Pomembno
 • Z vstopnico si zagotovim svoj termin za vstop, ki ga izberem ob nakupu.

 • Če Sotesko Vintgar obiščem s pasjim prijateljem, zagotovim digitalno vstopnico tudi zanj.

 • Za celostno izkušnjo Soteske Vintgar si vzamem dovolj časa, vsaj 3 ure.

 • Na obisk se lahko podam individualno, s pomočjo zvočnega vodnika, ali pa se pridružim vodeni skupini.

2.

Izberem svoj način prihoda

Prihod do Soteske Vintgar je enostaven. Za kolesa ali motorje, ki so vaš idealen prevoz iz bližnjih počitniških središč, kot je Bled, je parkiranje možno v neposredni bližini Vstopnega središča VINTGAR. Z Bleda se lahko podamo tudi peš ali z brezplačnim prevozom iz glavne avtobusne postaje na Bledu. Iz glavne avtobusne postaje vozi brezplačni avtobus vsako polno uro. Vsi, ki se pripeljemo z osebnim avtomobilom, lahko izberemo eno izmed dveh VINTGAR parkirišč. Od tam do Vstopnega središča VINTGAR redno vozi brezplačen VINTGAR Shuttle e-bus. Sotesko Vintgar lahko obiščemo iz vseh smeri Slovenije. Za vas smo preverili nekaj rednih linij avtobusov in vlakov. Izberite tisto, ki vam najbolj ustreza.

Pomembno
 • Možnosti je veliko, zato dobro načrtujte prihod po vaši meri.

 • Če prihajate z osebnim avtomobilom, preverite lokacije VINTGAR parkirišč in izberite za vas najbolj priročnega.

 • Dostop z osebnim avtomobilom do Vstopnega središča VINTGAR ni mogoč, vas pa od parkirišča do tja pripelje brezplačni VINTGAR Shuttle e-bus.

3.

Opravim e-nakup digitalne vstopnice

Sotesko Vintgar je najbolje obiskati v zgodnjih jutranjih ali poznih popoldanskih urah, ne le zaradi najlepše svetlobe, ampak zato, da se izognemo turistični gneči in v miru doživimo eno najlepših sotesk na svetu. Ker bi vam radi omogočili čim bolj varno in kakovostno izkušnjo, a obenem razbremenili naravo prevelikega pritiska, smo omejili število dnevnih obiskovalcev. Priporočamo, da si obisk Soteske Vintgar zagotovite z rezervacijo termina doživetja in e-nakupom digitalne vstopnice. Če zamudimo termin vstopa ali do Vstopnega središča VINTGAR pridemo brez digitalne vstopnice, moramo počakati na prosto mesto.

Nakup vstopnic
Pomembno
 • Z nakupom digitalne vstopnice si zagotovim svoj termin obiska.

 • Za moj obisk so najlepše jutranje ali popoldanske ure.

 • Z digitalno vstopnico pridobim tudi popust na lokalne prigrizke.

4.

Za vintgarjenje si vzamem dovolj časa

Za vsako od tras Alpskega ali Gozdnega vintgarjenja, ki povezuje obisk Soteske Vintgar in eno od tematskih poti po Triglavskem narodnem parku, ki vas pripelje nazaj do Vstopnega središča
VINTGAR, potrebujemo vsaj 3 ure (oziroma za krajšo vsaj 2,5 ure). Ob spremljanju zvočnega vodnika, raziskovanju in počitku lahko porabimo tudi pol dneva ali več. Za popoln dan načrtujte tudi dodatne oglede in aktivnosti na Gorjah, kjer je Vintgar doma. Natančno načrtujem časovnico obiska in prihoda, da ne zamudim rezerviranega termina in se v miru vrnem do Vstopnega središča VINTGAR / VINTGAR Shuttle terminala.

Pomembno
 • Za Alpsko ali Gozdno vintgarjenje po Vintgarju in okolici rezerviram vsaj 3 ure.

 • Pravočasen prihod do Vstopnega središča VINTGAR je ključnega pomena.

 • Če želite skrajšati obisk za okvirno eno uro, se po izhodu iz Soteske Vintgar usmerite proti Parkirišču VINTGAR Blejska Dobrava.

5.

Izberem svoje tematsko vintgarjenje – bolj alpsko ali gozdno obarvano

Vas bolj mika Alpsko ali Gozdno vintgarjenje? V vsakem bo vašo izkušnjo Vintgarja nadgradilo še raziskovanje Triglavskega narodnega parka, kamor najenostavneje vstopimo prav skozi
Sotesko Vintgar. Enosmerna pot skozi Vintgar, dolga 1.600 m, delno vodi po utrjenih lesenih mostovih, vpetih v živo skalo. Ta sprehod traja približno 45 minut. Na izstopni točki pri slapu Šum izberemo eno od dveh tematskih pešpoti, ki nas v družbi junakov vintgarjenja, predstavljenih v zvočnem vodniku, pripelje nazaj do Vstopnega središča VINTGAR. Priporočamo, da več o tematskih poteh poizveste že pred prihodom.

Pomembno
 • Alpsko vintgarjenje s Potjo kralja Triglava je pot z alpsko kulturno krajino, zgodovinskim vpogledom in pašniško tradicijo. Je bolj sončna pot, idealna zjutraj ali pozno popoldne.

 • Gozdno vintgarjenje s Potjo reke dreves je gozdna pot s spoznavanjem zaščitenega, neverjetno pestrega rastlinskega in živalskega sveta. To je krajša, bolj senčna pot, idealna sredi dneva.