Image caption

INDIVIDUALNI OBISK Doživetja

Doživite prvinsko in pestro naravo v eni najlepših ledeniških sotesk. Na 3-urnem raziskovanju vas lahko spremlja zvočni vodnik.

Hišni ljubljenčkiDovoljeni
Predhodna najavaRezervacija termina preko spleta

Dobro načrtujte svoj prihod.


  • Poizvedite več o vintgarjenju in vnaprej izberite tematsko Pot kralja Triglava ali Pot reke dreves, ki se iztečeta pri parkirišču ali Vstopnem Središču VINTGAR.

  • Skupaj ohranjajmo naravo in se upoštevamo načela odgovornega obiska

  • Dostop ni primeren za otroške in invalidske vozičke.

  • Psi morajo biti v soteski na povodcu. Na VINTGAR shuttle pa morajo nositi nagobčnik.


Nakup vstopnic

DOŽIVITE VINTGARJENJE

Doživetje Soteske Vintgar in Triglavskega narodnega parka je zasnovano kot enosmerna krožna pot. Izberite Alpsko ali Gozdno vintgarjenje, ki povezuje pot skozi Vintgar in Pot kralja Triglava ali Pot reke dreves z iztekom pri parkirišču ali Vstopnem središču VINTGAR. Če alpske ali gozdne smeri niste izbrali vnaprej in glede na vaše parkirišče, se lahko še vedno odločite pri slapu Šum, od koder lahko uberete bolj senčno in naravoslovno pot ali bolj zgodovinsko in razgledno pot.

“Obožujem Sotesko Vintgar, ker je zanimivo in poučno doživetje za moja najstnika in ne pretežka aktivnost za vso družino. Med spoznavanjem narave skozi interpretacijske vsebine smo se vsi družinski člani povezali in spoznali nekaj novega o naravi, ki nas obdaja.”
Lars H.
Švedska
Pot skozi sotesko Vintgar

Pot skozi sotesko Vintgar

Enosmerna pot skozi Sotesko Vintgar navdušuje več kot 130 let po pustolovskem odkritju. Pot od Vstopnega središča VINTGAR do slapa Šum vodi po utrjenih lesenih mostovih, vpetih v živo skalo. Sprehodite se s tokom reke Radovne, ki je skupaj z ledeniki ustvarila Sotesko Vintgar.

Več o poti

Pot reke dreves

Vas zanimajo nevidne mreže narave, kjer je vsako najmanjše bitje pomembno? Potem po enosmerni Poti skozi Sotesko Vintgar izberite Pot reke dreves. Na Gozdnem vintgarjenju upočasnite korak in prebudite svoja čutila.

Več o poti

Pot kralja Triglava

Vas zanima, kako človek v naročju Julijskih Alp in Karavank sodeluje z naravo? Potem po enosmerni Poti skozi Sotesko Vintgar izberite Pot kralja Triglava. Na Alpskem vintgarjenju začutite utrip in življenje gorjanskih vasi.

Več o poti